Iz ročnega laserskega razdaljemera neposredno v pametni telefon ali tablico

Program Leica Disto Sketch, ki se brezžično poveže z ročnim laserskim razdaljemerom, omogoča ustvarjanje skice neposredno na zaslonu vašega pametnega telefona ali tablice. Program Leica Disto Transfer pa omogoča, da na daljavo prožite meritve in jih nato preko Bluetooth povezave prenesete na pametni telefon ali tablico.

Znebite se papirja za risanje skic in nehajte prepisovati meritve iz zaslona vašega razdaljemera. Raje uporabite sodobne načine. Nove aplikacije za vaš pametni telefon ali tablico z nameščenim operacijskim sistemom Android ali iOS vam omogočajo, da se za vedno znebite napak pri prepisovanju in pretipkavanju meritev ter dvoumnosti, ko se iz terena vrnete v pisarno. Izmerjene vrednosti bodo varno in nedvoumno zapisane na vašem pametnem telefonu ali tablici - v tabeli, na elektronski skici ali celo na fotografiji. S pravo opremo boste vedno prvi na cilju!

Leica Disto Sketch

Leica Disto Sketch je program za ustvarjanje skice neposredno na zaslonu vašega pametnega telefona ali tablice. Program se brezžično poveže z ročnim laserskim razdaljemerom Leica Disto preko vmesnika Bluetooth. Iz vašega Androida, iPhona ali iPada lahko nato na daljavo prožite meritve, te pa se brezžično prenašajo v elektronsko skico. Skico lahko rišete celo na zajeto fotografijo, kar predstavlja popolno kombinacijo za shranjevanje in dokumentiranje vaših meritev.

Elektronska skica ali pravi načrt?

Programček Leica Disto Sketch omogoča, da na terenu sproti med meritvami izdelate pravi načrt merjenega objekta ali prostora. Prave vrednosti meritev, ki jih opravite z ročnim laserskim razdaljemerom Leica Disto, se brezžično prenesejo na vaš telefon ali tablico samo z enim pritiskom gumba na razdaljemeru. Izmerjene vrednosti se nato v programu Disto Sketch izpišejo nad daljico, ki ji samo še določite smer in dodate opombo. Tako vaš načrt nastaja sproti med meritvami. Programček omogoča celo dodajanje poljubnega besedila na grafiko, zato si lahko vse zaznamke shranjujete neposredno med izvajanjem meritev.

Rezultati meritev, ki jih opravite z ročnim laserskim razdaljemerom Leica Disto, se s pritiskom na gumb brezžično prenesejo na vaš pametni telefon ali tablico.

Ko se boste vrnili v pisarno, ne boste nikoli več v dvomih, kaj predstavlja posamezna meritev, izognili se boste tudi vsem napakam pri prepisovanju vrednosti in izognili kopici dodatnega dela. Zato bodo rezultati na voljo v najkrajšem možnem času!

Skica na fotografiji

Fotografija pove več kot tisoč besed, saj je odličen nosilec opisnih podatkov o objektu. Ko pa na fotografijo narišete še skico, pridobite popolno dokumentacijo meritev. Fotografije lahko zajamete kar s kamero na vašem pametnem telefonu ali tablici Android, ali pa uporabite obstoječe fotografije (npr. obstoječ načrt, ki ga morate dopolniti). Fotografije, opremljene z meritvami in grafiko, lahko shranite, poimenujete in pošiljate po elektronski pošti. Nadaljnje delo v pisarni bo povsem enostavno, saj boste imeli na voljo kakovostno dokumentirane meritve.

Leica Disto Transfer

Meritve iz razdaljemera Leica Disto lahko na pametnem telefonu ali tablici uporabite tudi na druge načine. Program Leica Disto Transfer omogoča, da na daljavo prožite meritve in jih nato preko brezžične povezave Bluetooth prenesete na pametni telefon ali tablico. Na telefonu ali tablici se meritev shrani v odložišče (clipboard) ali pa neposredno v preglednico, ki podpira tudi številne računske operacije. Tako lahko sproti preračunate površino vseh sten v prostoru, površino strehe in podobno. Iz odložišča lahko meritev naprej uporabite v katerem koli programu. Meritve si lahko nadalje shranjujete v različne CAD programe, datoteke z besedili ali pa jih posredujete naprej preko spleta.

Brezžična komunikacija Bluetooth

Brezžična komunikacija Bluetooth omogoča preprosto uporabo in veliko hitrost prenosa podatkov. S pritiskom na tipko na vašem razdaljemeru se podatki samodejno prenesejo v programa Leica Disto Sketch ali Disto Transfer. Vaš pametni telefon ali tablica mora v ta namen podpirati profil prenosa podatkov Bluetooth 4.0 (Bluetooth Smart), s katerim so opremljeni številni modeli Leica Disto (D110, D510, D810).

Modela Leica Disto D510 in D810 imata vgrajen tudi senzor naklona, ki pokriva polni kot 360°. Nameščene imata številne funkcije (Pitagora, posredne meritve z naklonom, površina, volumen...) ter celo digitalno kamero za viziranje, barvni zaslono in omogočata izjemen merilni doseg 200 m, zato sta posebej primerna tudi za meritve na prostem. Leica Disto Sketch in Disto Transfer pa lahko uporabite tudi z najmanjšim ročnim laserskim razdaljemerom na trgu - Leica Disto D110, ki se še posebej prilega v žep arhitektom, notranjim opremljevalcem in različnim obrtnikom.

Kako do programov?

Programa Leica Disto Sketch in Disto Transfer sta na voljo brezplačno na spletni tržnici Google Play in Apple AppStore. Ko na tržnico navigirate z vašim pametnim telefonom ali tablico, vam je tam na voljo gumbek »Namesti«. S klikom nanj se program prenese in namesti na napravo. 

     

Želimo vam obilico veselja pri koriščenju vseh naprednim možnosti, ki vam jih nudijo vaši najljubši ročni laserski razdaljemeri Leica Disto!