Pravila in pogoji uporabe

Naročanje

Naročanje izdelkov poteka preko spletne košarice. Izdelke v spletni trgovini si lahko ogleduje ali jih kupi vsak uporabnik spletne strani www.izmerim.si. Izdelek prenesete v košarico s pritiskom na gumb "Dodaj v košarico", ki se nahaja poleg vsakega izdelka. Vsebino košarice si lahko ogledate v vsakem trenutku, če se z miško premaknete nad polje "Košarica" na vrhu vsake strani. V košarici lahko kadar koli prilagodite količine izdelkov ali izdelek odstranite iz košarice. Za oddajo naročila morate v košarici klikniti na gumb "Na blagajno".

Pred oddajo naročila morate ustrezno izpolniti vsa polja. Uporabniški račun morate ustvariti samo pred prvim nakupom. Pri vsakem naslednjem nakupu vam ne bo treba več vpisovati svojih podatkov (naziv, naslov...), ampak se boste v spletno trgovino preprosto prijavili s svojim uporabniškim imenom. Tako bo nakupovanje še hitrejše in bolj udobno.

Ko bomo prejeli vašo košarico z izpolnjenimi podatki, boste najprej prejeli e-pošto "Naročilo sprejeti", kar pomeni, da ste vaše naročilo uspešno oddali. V ločenem sporočilu vam bomo nato poslali zavezujočo pogodbo - predračun. Plačilo predračuna smatramo za vašo potrditev naročila. Po prejemu vašega plačila bomo poslali naročene izdelke.

Cene

Informativne cene so v evrih. Pri nakupu veljajo cene v trenutku oddaje naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini "izmerim.si" in se lahko razlikujejo od rednih cen v maloprodaji.

Slike na spletni strani so simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja! Čeprav vsebini posvečamo največjo možno pozornost, pa se vsem napakam ne moremo izogniti. Napake v opisih in cenah zato niso izključene. Pridružujemo si pravico, da lahko cene in opise spreminjamo brez predhodne najave. V primeru napake, ugotovljene ob vašem oddanem naročilu, vas bomo kontaktirali preko e-pošte ali telefona ter vam posredovali popravljeno ponudbo. 

Dobava blaga

Dobavni rok je naveden na predračunu, ki ga boste prejeli po e-pošti po oddaji vašega naročila. Za blago na zalogi je dobavni rok do 3 delovne dni od plačila predračuna, trudili pa se bomo, da bo ta rok še krajši. Če naročenega blaga ni na zalogi, bomo le-to navedli na predračunu.

Naročene izdelke vam pošljemo s paketno pošto na naslov, ki ste ga navedli pri oddaji naročila, lahko pa jih prevzamete tudi na naslovu podjetja Geoservis, d.o.o., Litijska cesta 45, 1000 Ljubljana.

Stroški dostave

Strošek dostave je razviden v košarici. Cena dostave je določena glede na težo paketa po ceniku ponudnika paketnih storitev. Dostava velja za področje Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se morate dogovoriti po telefonu oziroma e-pošti. Vaše želje glede naročila lahko dodaste v polje "Komentar" v postopku oddaje vašega naročila.

Plačilni pogoji

V najkrajšem času po oddaji vašega naročila vam bomo poslali predračun z vsemi potrebnimi podatki, ki jih potrebujete za izvedbo plačila. Predračun lahko plačate preko spletne banke (klik, netstik...), na banki ali pošti. Ko je plačilo razvidno na našem računu, bomo blago odpremili na vaš naslov. Potrdilo o plačilu predračuna nam lahko posredujete tudi po e-pošti in tako omogočite še hitrejšo obravnavo vašega naročila.

Odpoved naročila

Pri odpovedi naročila in vračilu blaga veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga navedena v 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa: "Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 15 dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v roku. Ta rok začne teči naslednji dan po dnevu dobave blaga." 

Vračilo blaga

V primeru, da je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano, v nespremenjeni količini, v originalni embalaži ter z vso spremljajočo dokumentacijo, poslati prodajalcu v 15 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kot odstop od pogodbe se šteje tudi, če potrošnik v 15 dneh po prejemu blaga le-to vrne prodajalcu. Strošek vračila blaga pri odstopu od pogodbe bremeni potrošnika.

Podatki - arhiv

Arhiv naročil in nakupov kakor tudi vsi ostali podatki, so dosegljivi ter se nahajajo in varno hranijo na sedežu podjetja, ki upravlja s spletno trgovimo "izmerim.si".