Politika zasebnosti

Upravljalec podatkov: podjetje Geoservis, d.o.o., Litijska cesta 45, 1000 Ljubljana

Kontaktni podatki: info@geoservis.si, (01) 586 38 30

Geoservis, d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke skrbno varoval v skladu z veljavno zakonodajo.

Katere osebne podatke zbiramo?

Osebne podatke (ime, priimek, naslov), podatke o podjetju, ki ga morebiti zastopate (naziv, davčna številka) in podatke za komunikacijo (elektronski naslov, telefonska številka) nam zaupate:
- ob obisku naših spletnih strani (www.geoservis.si, www.gnss.si, www.izmerim.si), ko oddate povpraševanje, zahtevek za tehnično pomoč, opravite spletni nakup ali se prijavite na e-novice;
- ko stopite v stik z nami osebno, preko elektronske ali navadne pošte oziroma telefona z namenom povpraševanja, oddaje zahtevka za tehnično pomoč ali nakupa.

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo:

  • če ste nam dali soglasje (ki ga lahko kadarkoli prekličete),
  • če je to potrebno zato, da lahko sklenemo in/ali izpolnimo pogodbo z vami,
  • če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva Geoservis ali tretja oseba,
  • če to zahteva zakon (npr. podatki na izdanem računu).

Za katere namene obdelujemo vaše osebne podatke?

Osebne podatke obdelujemo le za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben način, ki ni združljiv s temi nameni. Takšen namen je lahko odgovor na povpraševanje ali zahtevek za tehnično pomoč, prijava na e-novice ali izvajanje naročila, ki ste nam ga dali. V zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, za statistične namene obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo hranili v skladu z veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno za namene, za katere jih obdelujemo, ali za ravnanje v skladu z zakonom. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo trajno oziroma do vašega preklica.
Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona ali pogodbenega odnosa z vami, hranimo toliko časa, kot določa zakon oziroma za čas trajanja pogodbe in še 5 let po njenem prenehanju, kolikor znaša splošni zastaralni rok. Po preteku obdobja hrambe osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo ali anonimiziramo, tako da jih ni več mogoče povezati s posameznikom.

Kako ščitimo vaše osebne podatke?

Uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred nezakonitim ali nepooblaščenim dostopom ali uporabo, pa tudi pred nenamerno izgubo.
Naši pogodbeni obdelovalci bodo obdelovali vaše osebne podatke samo, če bodo upoštevali tehnične in organizacijske varnostne ukrepe.
Ker obstajajo na spletnih straneh podjetja Geoservis, d.o.o. določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na Geoservis, d.o.o., ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Kdo obdeluje osebne podatke?

Vaše osebne podatke obdelujejo:

  • znotraj podjetja: pooblaščeni uslužbenci,
  • ponudniki storitev marketinga preko elektronske pošte,
  • podjetja, ki opravljajo storitve za Geoservis ali v imenu Geoservisa (na primer zunanji ponudniki storitev povezanih z IT, računovodski servis, odvetniške pisarne ipd.),
  • druge tretje osebe: kadar to zahteva zakon ali je zakonito potrebno za zaščito Geoservisa (skladnost z zakoni, zahteve organov, sodne odredbe, pravni postopki, obveznosti, povezane s poročanjem in vlaganjem informacij organom itd.).

Nepooblaščenim tretjim osebam vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali.

Kakšne so vaše pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Naša obveznost je, da obdelujemo osebne podatke le za namene, za katere smo jih zbrali. Vi imate pravico, da nas glede tega kontrolirate. Od nas lahko kadarkoli zahtevate, da vam omogočimo vpogled v vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo, posredujemo kopijo ali izpis o obdelavi vaših osebnih podatkov ali zahtevate popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov.
Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko prekličete s pisno izjavo, ki jo pošljete na naslov info@geoservis.si.

Politiko zasebnosti lahko v prihodnje nadgradimo in s tem zagotovimo usklajenost z aktualno zakonodajo. Svetujemo vam, da jo ob obisku naše spletne strani občasno preverite.

 

Za vse dodatne informacije in pooblastila se obrnite na:

Geoservis, d.o.o.
Litijska cesta 45
1000 Ljubljana
e-pošta: info@geoservis.si