Leica Disto S910 - Izmerite karkoli od kjerkoli

Minilo je že več kot 20 let, odkar je švicarsko podjetje Leica Geosystems predstavilo prvi ročni laserski razdaljemer in spremenilo način merjenja razdalj. Od takrat naprej Leica Disto postavlja standarde za natančnost in produktivnost v preprostih in zahtevnih merskih nalogah.

Z instrumentom Leica Disto S910 podjetje Leica Geosystems postavlja nov mejnik v razredu ročnih laserskih razdaljemerov in bistveno poenostavlja način izvajanja vsakodnevnih meritev - tehnologijo P2P (Point-to-Point).

Pozabite na način, s katerim ste do sedaj uporabljali vaš ročni laserski razdaljemer. Leica Disto S910 ima popolnoma drugačen koncept merjenja in omogoča izvajanje meritev, ki jih je bilo mogoče do sedaj izvajati samo s pomočjo tahimetra ali laserskega razdaljemera, kakršen je na primer Leica 3D Disto.

Z Leica Disto S910 lahko namreč izmerite vse vidne točke iz ene lokacije in jih istočasno shranite kot izmerjene vrednosti v digitalni obliki (skica, načrt, tabela, fotografija), kar je bilo z dosedanjimi ročnimi laserkimi razdaljemeri nemogoče. Poleg osnovnih funkcij, kot so barvni zaslon z nitnim križen, vgrajena kamera s 4x povečavo, 360° senzor naklona, zaslon na dotik, kompas, Li-Ion polnina baterija, USB prenos podatkov ima S910 vgrajenih še kopico naprednih možnosti.

Meritev od točke do točke - P2P tehnologija

Za enostavne meritve zadoščata že tračni meter ali klasični ročni laserski razdaljemer. Kadar pa imate opravka s kompleksnejšimi izmerami, kot je na primer izmera strehe, popolna 3D izmera objekta ali prostora, izmera stopnišča ipd., ter želite svoje delo dvigniti na višjo raven kakovosti in učinkovitosti, pa je Leica Disto S910 prava izbira. Z njim lahko izmerite katerokoli razdaljo, površino, volumen, naklon ali kot, ne glede na obliko prostora ali objekta. Meritve z njim boste opravili hitreje, bolj natančno, bolj celovito in ne nazadnje tudi bolj varno.

Leica Disto S910 je namreč prvi ročni laserski razdaljemer na svetu z vgrajeno revolucionarno P2P tehnologijo (Point-to-Point) za hitro in enostavno merjenje razdalje med dvema točkama iz enega stojišča. Rezultat je razdalja med izmerjenima točkama ter njune 3D koordinate (X, Y, Z).

Vse to omogoča poseben pametni nosilec Smart Base, ki je vgrajen na spodnji strani Dista S910, z vgrajenim sistemom za merjenje horizontalnih in vertikalnih kotov. V kombinaciji pametnega nosilca Smart Base in vgrajenega razdaljemera so vam tako ponujene popolnoma nove možnosti izvajanja pravih 3D meritev, zaradi katerih je Leica Disto S910 zagotovo najbolj vsestranski laserski razdaljemer na svetu.

Merjenje površin in kotov

Izmera zahtevnih površin in kotov še nikoli ni bila tako enostavna. Ne glede ali vas zanima ravna površina (stena, tla, strop...), poševna površina (streha, klančina…) ali celo površina nepravilne oblike, je Disto S910 kos vsemu. Vse kar morate narediti je, da izmerite vse vogalne točke objekta ali prostora. Celotna površina in obseg bosta takoj prikazani na zaslonu razdaljemera. 

Ne glede na vašo dejavnost (krovstvo, slikopleskarstvo, parketarstvo...) je natančna izmera je pogoj, da boste vaši stranki lahko pripravili korektno ponudbo. Poleg nevarnosti, da je vaša ponudba "za vsak slučaj" previsoka in tvegate izgubo posla, je lahko tudi prenizka. Tedaj tvegate, da bo vaša stranka prikrajšana za kakovostno izvedbo, ali celo konflikt. Z Distom S910 se temu preprosto izognete!

Enako enostavno je z merjenjem kotov. Ne glede na to, kako je kot pozicioniran, boste z merjenem treh točk na zaslonu instrumenta dobili izračunan in prikazan kot. 

Zajem podatkov v zapisu DXF

Ročni laserski razdaljemer Leica Disto S910 ima tudi na področju shranjevanja in prenosa podatkov popolno rešitev, ki bo olajšala vaše delo. Vse izmerjene točke lahko namreč že na delovišču shranite v datoteko AutoCAD DXF v obliki tlorisa, prereza, perspektivnega pogleda ali v obliki seznama 3D koordinat za vsako izmerjeno točko ter jih kasneje v pisarni prenesete iz razdaljemera na računalnik.

Za popolno in zanesljivo dokumentacijo opravljenih meritev, Disto S910 shranjuje tudi fotografije, narejene med izvajanjem meritev, iz katerih je razvidno, kje, kdaj in kaj ste dejansko merili. Tako boste v pisarni hitreje in brez napak preverili dimenzije in dokončali načrt.

Dokončajte vaše delo že na terenu

Večina ročnih laserskih razdaljemerov danes že omogoča shranjevanje izmerjenih vrednosti, vendar so takšni podatki v mnogih primerih neuporabni, saj razdaljemeri ne omogočajo shranjevanja meritev skupaj z opombami, ki so nujno potrebne za interpretacijo meritev v pisarni. Pogosto imajo razdaljemeri vgrajen tudi brezžični vmesnik Bluetooth, ki omogoča sproten prenos posameznih izmerjenih vrednosti v vaš pametni telefon ali tablico.

Ena izmed novosti razdaljemera Disto S910 pa je še nadgrajen prenos izmerjenih vrednosti. Rezultate meritev z Dista S910 lahko namreč že na terenu prenesete preko brezžične Wi-Fi povezave na vaš prenosni oziroma tablični računalnik za nadaljnjo obdelavo podatkov v izbrani programski opremi.
Prenesete lahko poljubno število izmerjenih točk – z ali brez fotografij in ustvarite novo oziroma preverite obstoječo BIM ali CAD dokumentacijo neposredno na terenu.

Brezplačna programska oprema Leica Disto Transfer vam omogoča celo neposreden prenos vaših podatkov v programe kot so AutoCAD, Revit in BricsCAD. S terena boste odšli z natančnimi in popolnimi meritvami brez nečitljivih skic, opomb in izračunov na papirju. Tako se boste izognili napakam, napačnim interpretacijam ter dragim ponovnim vračanjem na teren.

Napredna tehnologija, ki je tudi enostavna

Leica Disto S910 je enostaven za uporabo in ga lahko brez kakršnegakoli predhodnega znanja geodezije uporabljate arhitekti, krajinski oblikovalci, gradbinci, statiki, krovci, kleparji, cenilci, izdelovalci notranje opreme ipd., ter z njegovo pomočjo ustvarjate realistične vizualizacije in kvalitetno dokumentacijo.

Leica Disto S910 vam s pomočjo revolucionarnega nosilca Smart Base in inovativnih funkcij bistveno skrajša potek dela, prihrani denar in preprečuje morebitne napake. Nečitljive skice in ostali podatki na papirju so stvar preteklosti.

Tako preprost in dostopen instrument, kot je ročni laserski razdaljemer Lieca Disto S910, in tako dovršena tehnologija ter premišljene uporabniške funkcije, vam omogočajo hitro in enostavno merjenje razdalj, kotov, površin in volumnov s pritiskom na en gumb. Brez pomočnika, brez nerodnega vlečenja merskega traku, brez izogibanja oviram v prostoru, vendar s prvovrstno – milimetrsko natančnostjo, si boste z ročnim laserskim razdaljemerom prihranili veliko časa in napora. Ter izgledali neprimerno bolj profesionalno!